Saiful was sodomised by Anwar when both were overseas – Malaysiakini

Over the past few days, a number of press reports have claimed that Saiful has also alleged that he was sodomised by Anwar when both were overseas including in Singapore, Bangkok and Hong Kong.

maaf bukan tukar bahasa artikel cuma memetik berita dari Malaysiakini tersebut.

Maknanya perlantikan sebagai pegawai khas ( walaupun dinafikan Anwar dan hulubalangnya ) dan didedahkan oleh Anwar Dot Com ( klik sini ) menjadi tiket ‘ permulaan’ hubungan intim yang telah ‘meletup’ ekoran C4 ‘laporan polis’ isu liwat oleh Saiful 28 Jun lepas. Ia akan menjadi ‘detik hitam’ kepada Anwar yang sebenarnya sekarang sudah berada di situasi sukar ekoran perbalahan terbuka ahli PKR dan juga kelemahan pentadbiran Khalid Samad selaku MB Selangor yang bertindak seperti CEO yang tidak mengambil kira sensiviti umat Islam seperti isu babi dan gereja/kuil yang dikatakan akan dibesarkan lagi selepas ini demi ‘keadilan’ semua kaum yang bernaung di bawah PKR meskipun faktanya ialah penduduk bukan Islam memiliki rumah ibadat lebih banyak dibandingkan peratusan penduduk yang sedikit berbanding orang Islam yang majoriti lebih ramai tetapi memiliki bilangan surau / masjid lebih sedikit dari rumah ibadat mereka….

Seperti kata Sahabat saya ‘ Angin Perubahan ‘ :

Pada 9 Jun, Xavier dan Ronnie Liu pula mengumumkan menghapuskan peraturan mengehadkan rumah ibadat bukan Islam boleh dibina dengan keluasan melebihi 10,000 kaki persegi di negeri itu. Inlah buah tangannya. Tanah untuk projek pembesaran ini masih merah lagi.

Berikut adalah gambar-gambar tentang pembesaran sebuah Gereja First Baptist di Lot No.8328, Jalan SS17/1, Subang Jaya yang sedang dalam proses pembesaran dalam Parlimen Kelana Jaya. Untuk makluman Parlimen Petaling Jaya diwakili oleh Gwo-Burne Loh, bekas perakam klip video VK Lingam.
Cadangan membina tambahan 1 blok bangunan 2 tingkat yang mengandungi dewan, tandas, bilik sembahyang, bilik agama serta 2 tingkat tempat letak kereta dan 1 unit bilik sampah.”

bagi saya, ini bukan untuk menghasut dan menaikkan kemarahan. Tetapi menceritakan bagaimana akibatnya jika PKR dibiarkan menjadi parti memperalat orang Melayu hingga mereka sanggup tidak kisah dengan kes pembesaran gereja seperti ini. Ini boleh menggugat ketuanan Melayu Islam hingga orang lain akan sewenang wenangnya mempersenda Perlembagaan yang memartabatkan agama kita sebagai agama Persekutuan…

Jadi isu Liwat bagi saya hanya kerja Anwar atau musuh Anwar tidak perlu saya sibuk mencarinya, kerana isu isu di atas masih lagi dilihat oleh rakyat dan saya tahu tidak semudah itu untuk rakyat bersimpati dengan kes liwat terbaru ini. Soalnya mana janji janji yang belum ditunaikan dan apakah jawapan kepada penyaluran dana ke tabung PKR hingga dikecam oleh PAS yang bimbang dengan isu tersebut?

Kenapa di saat saat seperti ini, Azmin masih lagi yakin Anwar akan menjadi PM 16 September in. Adakah ia bermaksud ada cara ‘luar tabie’ atau ‘ jalan belakang’ akan digunakan ?

Benar ke ada nak ‘lompat’ atau ia sekadar gempak ?

Advertisements

One response to “Saiful was sodomised by Anwar when both were overseas – Malaysiakini

  1. Bukan khalid samad (itu MP Shah Alam), khalid Ibrahim, semuanya sudah selesai disana. Banyak keraguan dalam kes liwat ini lah.

    Ayuh rakan2 sertai perhimpunan 6 Julai ini di AMCORP MALL P.J untuk PROTES harga minyak kerana kita sudah GERAMM. Kita berjuang hingga ke titisan minyak yang terakhir. Silalah ke http://www.GERAMM.org untuk tandatangan tanda protes kenaikan harga minyak.

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s