Anwar Selesaikan Kerja Pejabat di Condo?

Oleh : Anwar Dot Com

Anwar Ibrahim tidak menafikan bahawa di pernah hadir di Unit 1151, Kondominium Desa Damansara. ‘I (have) never said that I have never been there,’ Anwar Ibrahim menyatakan kepada wartawan semasa sidang akhbar di Petaling Jaya.

‘Their problem, lah. He (Mr Saiful) has to explain that,’ Anwar Ibrahim memberi reaksi balas kepada wartawan Malaysiakini bila ditanya tentang laporan hospital yang menyatakan bahawa ada bukti anal sex berlaku pada Saiful. Seorang guard kondominium menyatakan dia ada melihat Anwar masuk ke dalam kondominium tersebut.

‘Yes, I saw him enter once or twice, but this was quite a while ago. He came in a vehicle not commonly available in Malaysia. It had tinted windows,.’ ‘I saw who was in the car when they wound down the window to touch the card at the guardhouse to gain entry to the premises,’ guard tersebut menyatakan kepada seorang wartawan NST.

Pandangan dari sebahagian sisi rumah baru Anwar No.11, Jalan 3/61, Bukit Segambut Dalam, Kuala Lumpur. Anwar berpindah dari rumah lama di Damansara pada awal Januari 2007.Rumah lama di Damansara bernilai RM2 juta, dan rumah baru (villa), di Bukit Segambut dianggarkan lebih dari 7 juta. Anwar juga beli bangunan 10 tingkat di Tropicana, Damansara sebagai ibu pejabat PKR baru.Tidak dapat dipastikan bernilai nilai rumah di Sekyen 16, Petaling Jaya,yang dijadikan pejabat peribadi Anwar. Kondomium misteri yang pernah dimasuki Anwar bernilai RM2.2 juta. Banyak betul duit Anwar, sedangkan beliau hanya berjawatan Ketua Umum PKR. Dengan hanya berstatus Ketua Umum PKR, Anwar memiliki wang semewah itu, kalau jadi PM, tak tahulah berapa mewah lagi perbelanjaannya…

Pandangan sebahagian lagi rumah baru (Villa) Anwar No.11, Jalan 3/61, Bukit Segambut Dalam, Kuala Lumpur. Dipenuhi dengan ciri-ciri keselamatan termasuk Pengawal Keselamatan dan pondok pengawal yang berkawal 24 jam. Begitu banyak penghawa dingin dipasang. Selain itu, di sekeliling villa itu dipenuhi dengan CCTV. Villa bertingkat-tingkat umpama sebuah mahligai. Ciri-ciri rumah beliau seperti ini bukan menggambarkan beliau hidup sederhana sepertimana yang diwar-warkan dalam ceramah-ceramahnya.

Buat apa Anwar pergi ke kondominium tersebut sedangkan dia sudahpun mempunyai rumah yang penuh dengan kawalan CCTV di Segambut? Apakah urusan pejabat yang amat amat sulit diselesaikan di sebuah kondominium? Sedangkan dia sudah pun mempunyai pejabatnya sendiri di Petaling Jaya. Jadi, mengapa jumpa seorang pembantu khas untuk menyelesaikan masalah pejabat di sebuah kondominium?

Menurut Harakahdaily, Saiful Bukhari dikatakan tinggal di kondominium mewah bernilai RM2.2 juta itu. Sewa bulanan sahaja antara RM7,500 dan RM15,000. Berapakah gaji sebulan? Ini bermakna gaji dan elaun Saiful cukup lumayan hingga membuatkan dia mampu tinggal di kondominium mewah itu.

Siapakah majikan yang beri gaji kepada Saiful? Selalunya majikan akan selesaikan masalah pejabat di pejabat. Jika ada kerja tambahan pun, selalunya orang akan bincang di kedai mamak sahaja. Apakah erti jawatan pembantu khas itu sebenarnya?

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Baca artikel asal di anginperubahan.blogspot.com

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s