Jom Boikot Utusan / Mingguan – CheguBard

BOIKOT

Chegubard ahli kuat PKR. Kawan rapat Ezam. Penentang Khairy Jamaludin di Rembau. Kalah dan membuat petisyen di Mahkamah dan kalah lagi. Malu malu mengaku ‘ ingin ‘ menyeberang UMNO tetapi serba salah mengenangkan adakah BN semakin kuat atau PR akan mendapat mandat rakyat !

Boikot media maknanya tidak mesra media. Tindakan PR memboikot tidak susah difahami kerana mereka ingin kebebasan bersuara dan akhbar mengikut acuan mereka sendiri.. Pendek kata jika ada kata kata menyinggun perasaan mereka, itu bukan kebebasan pada definisi minda mereka.

Walhal mereka juga tidak ada ‘ belas kasihan’ di dalam menyerang kerajaan. Menyerang Perdana menteri dan ahli kabinet. Menyerang dan menghina Melayu UMNO.

Itulah, cakap tak serupa bikin.

Kan bagus Anwar memberi contoh terbaik dengan tidak memboikot mana mana akhbar dan melarang mereka dari membuat liputan meskipun ia  boleh mengancam kelangsungan hayat PR dengan perang saraf dari akhbar ‘ penyebar fikiran rakyat ‘ itu. Kerana Utusanlah penjaga keistimewaan Melayu @ Islam dari zaman berzaman..

Sebab itu Pakatan Rakyat ( baca : non bumiputera dan Melayu liberal ) inginkan Utusan dihalang dari membela ketuanan Melayu di negara kita..

Jumpa lagi.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s