Isu RM 100 ribu terdedah di blog peguam PAS : Hanipa Maidin ?

Benarkah Hanipa Maidin ( gambar ) telah marah marah kerana muzakarah ?

Benarkah kemarahan dia telah menimbulkan isu kos guaman RM 100 ribu duit PAS @ derma penyokong PAS ?

Benarkah Hanipa Maidin ‘menclaim’ sebanyak itu bagi isu petisyen Pengkalan Pasir yang akhirnya kalah juga kepada BN ?

Baca di sini atau di bawah ini :

At 11:09 AM, Blogger Hamba Allah said…

Apabila sesaorang AJK PAS Pusat tidak bersuara dalam mesyuarat yang beliau ahlinya, tetapi bersuara diluar ‘dewan’ kepada bukan ahli/ korumnya.

Saudara sebenar tidak berakhlak dalam konsep berjamaah. Kalau kira nak dedah, hamba pun boleh dedah.

Saya nak bertanya siapa lawyer yang ambil kes PAS Kelantan VS BN Kelantan, petisen Pilihanraya Kecil Pengkalan Pasir. Dah lah melibatkan belanja guaman sebanyak RM100,000, TETAPI kes kalah.

PAS Kelantan 2X rugi. Satu rugi kehilangan kerusi kalah dalam pilihan raya kecil. Dua rugi kehilangan wang kalah kes di Mahkamah. Ketika pemimpin PAS Kelantan tak berminat nak bawa kes ini ke Mahkamah segelintir pimpinan yang sejiwa dengan saudara yang berminat untuk kendalikan kes ini.

Sepatutnya tuan-tuan lawyer korban sikit kos guaman tu, jangan miskin kan PAS Kelantan. Ketika pak mat, pak lah dikampung menderma dengan ikhlas, walaupun samah serial, tuan-tuan lawyer tak ada niat langsung untuk dermakan ilmu dan kepadakaran kepada PAS Kelantan.

Bukan lah maksud hamba ini tak ambil kos, ambillah sekadar cukup untuk tambang dan penginapan, gaji staff untuk seminggu dua. Tetapi kalau 100,000 dan kalah pulak amat memalukan.

Kalau PAS orang sukar nak percaya selepas ini, antaranya sikap sebeginilah yang menyebabkan rakyat semakin sukar nak percayakan pada PAS.

One response to “Isu RM 100 ribu terdedah di blog peguam PAS : Hanipa Maidin ?

  1. Tuan Guru Nik Aziz ni bukan flip-flop sangat.. cuma nak cari jalan terbaik untuk menegakkan prinsip dia dengan cara berhemah.
    agar orang tak berasa hati sangat.
    cubalah baca artikel ambo :
    Pak Lah, Hj Hadi kena pukulan KO nik aziz
    http://cekka.wordpress.com/2008/07/28/pak-lah-hj-hadi-kena-pukulan-ko-nik-aziz/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s