TULANG BESI PATUT DISUMBAT MASUK ISA – MALAYSIAKINI

BACA KOMEN BODOH LAGI BANGANG TULANG BESI DI BAWAH : 

Tiba Masanya PAS Berhenti Percaya Dengan Raja-Raja Melayu

Masuk ni dah dua kali PAS ditipu hidup-hidup oleh Raja-Raja Melayu. Yang pertama sewaktu jatuhnya kerajaan PAS di Kelantan, sewaktu PAS masih di dalam Barisan Nasional pada tahun 1977.

PAS telah dihalang melantik MB sendiri di Kelantan walaupun PAS mempunyai kerusi yang teramai di Kelantan. Ertinya, MB PAS pada masa itu ditentukan oleh UMNO dan bukannya oleh PAS. 

Calon MB Kelantan pada masa itu telah berfungsi sebagai seorang MB BN lebih dari MB PAS. Kemuncak dari peristiwa itu, berlakulak undi tidak percaya kepada MB PAS itu dan jatuhlah calon MB tersebut.

Istana Kelantan telah tidak mengiktiraf undi tidak percaya tersebut. Lantaran dari itu, calon BN itu kekal MB Kelantan yang tidak mendapat kepercayaan dewan. Akhirnya, PAS telah meminta supaya DUN dibubarkan bagi mengadakan PR semula. Juga ditolak oleh Istana Kelantan yang jelas hamba kepada UMNO.

Apabila Raja Kelantan pada masa itu tidak mengizinkan pembubaran DUN di Kelantan, maka alasan itu digunakan untuk menjustifikasikan berlakunya “krisis perlembagaan”. Ibrahim Ali pula telah mengajurkan beberapa demonstrasi kecil-kecilan dengan membakar 2-3 tayar dan akhirnya pentadbiran kerajaan negeri Kelantan di letak di tangan Kerajaan Pusat di bawah Mageran.

HAsilnya undang2 darurat berkuatkuasa dan PAS telah tidak berupaya untuk berkempen manakala UMNO bebas bergerak. Apabila MAGERAN diangkat pada tahun 1978, terus diadakan PR negeri dan BN telah menang besar. PAS hanya tinggal 2 kerusi

(Nota: Nampak tak sekarang kenapa Tok Guru Nik Aziz tidak setuju bermuzakarah dengan UMNO? Mereka yang menyokong muqabalah ni semuanya takda pengalaman kena tipu dengan UMNO. Sepanjang masa PAS ditipu di Kelantan dahulu, Ustaz Nik Aziz terlibat secara direct. Tok Guru Nik Aziz kenal siapa UMNO ni).

Sultan Perak Ni Benci Pada PAS dan Islam

Raja Azlan ni cukup menyampah dengan Pakatan Rakyat dan MB Nizar. Bawah kita banyak kerabat Perak susah dapat projek.

Sultan pun malu nak buat benda-benda “haram” yang selama ni dia buat. Pentadbiran kerajaan negeri pun semuanya tidak tunduk pada Istana macam dulu.

Jadi, inilah sebenarnya sebab Raja Azlan membuang Nizar dari jadi MB. Ini bererti MB haram BN yang baru ini akan menjadi “balachi” Istana Perak kerana dia terhutang budi dengan Istana. Ertinya rakyat Perak akan jadi lebih rugi.

Ramai orang Perak maklum betapa kerabat-kerabat Perak ni menjadi parasit ke atas Kerajaan Negeri. Mereka ni semua bengap tak tahu bisness tapi nak duit banyak sebab nak enjoy. Jadi sumber kewangan mereka yang mudah hanyalah kerajaan negeri.

Sebab tu walaupun Perak maju, tapi rakyat Perak bersepah-sepah miskin. Sultan Azlan Shah bukan dia kesah rakyat dia miskin. Selama ni pun mana pernah Sultan Azlan Shah kesah pun.

Saya tak nak cerita je mcmna perangai keluarga Sultan Azlan ni masa diorang ada di London dulu. Teruk ya amat.

Jadi orang mcm ni la yang Harussani suruh kita semua “wala” ni. PAdahal Harussani rata jaja betapa orang Islam sekarang ni kuat minum arak, tapi orang macam Sultan Azlan Shah ni dia pertahan. Pooorah Harussani, cakap tak serupa bikin.

 

 

NAK BACA LAGI KLIK DI BAWAH NI : http://www.malaysiawaves.com/2009/02/masanya-pas-berhenti-percaya-dengan.html

 

KITA PATUT DESAK DIA NI DIMASUKKAN DALAM ISA KERANA MENGHINA RAJA RAJA MELAYU KITA..PORAHHH

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s