Penjelasan Muslimat PAS Isu Jerit ‘Mampus UMNO’

MENGAPA SAYA PILIH UNGKAPAN “MAMPUS UMNO”? IA EKPRESI KEBENCIAN MANGSA-MANGSA KEDZALIMAN REGIM UMNO
by Aiman Athirah Al Jundi on Thursday, January 12, 2012 at 10:23am
Sekadar Perkongsian.

Ada sahabat yang prihatin bertanya kenapa saya memilih untuk menggunakan ungkapan “Mampus UMNO” pada Hari 901? Beliau juga berkata…teruk juga Muslimat PAS cuba difitnah oleh Blogger-Blogger UMNO…..

Ini jawapan spontan saya….

Inilah sunnatuLlah perjuangan…Allah ingatkan kita dalam al Quran..apakah kamu fikir kamu akan dibiarkan mengatakan kami telah beriman sebelum kamu diuji?…..setiap yang berlaku apatah lagi yang diledakkan oleh musuh-musuh kena disiasat…dan fahamkan…..InsyaAllah kami ni dah lama dalam perjuangan…

901 bukan himpunan yang pertama buat kami…cuma musuh nak jadikan isu dengan…adanya wanita (bukan pas yg bersorak)…wording ana “Mampus UMNO” dan adanya wanita yg pi salam Polis…..

Saya katakan…diik, ini realiti mad’u kita….kita memimpin rakyat…bukan memimpin para alim ulama….

Wording “Mampus UMNO” tu expresi spontan…daripada para jiwa yangg sudah lazim dizalimi Regim UMNO BN…. Peliknya…. bila kita guna perkataan Mampus UMNO ramai yang marah dan pertahankan atas uslub dakwah katanya….

Saya tak nafikan…saya antara yang komited memperingati Muslimat dengan Surah An Nahl : 125 dalam keadaan situasi dakwah yang biasa.

Pada hari itu, suasana dakwahnya berbeza. Di keliling saya adalah Wanita-Wanita Pemberani…yang biasa “bertempur” dengan Kedzaliman Regim.

Ekpresi kebencian rakyat. Benarkah kita semua kisah pada nasib rakyat yang telah didzalimi? Ekspresi saya yang juga biasa menjadi mangsa kedzaliman Regim di sebalik tirai besi lokap…..

Nasib kami yang menjadi habuan dan makanan Regim? Yang komen dan marah barangkali bukan yang didzalimi, melalui pengalaman sepertimana kami. Kami menjiwai keperitahan di bawah Regim kerana kami yang dipukul, yang diterajang, yang dimandikan dengan air berkimia, yang dikepung dengan gas-gas pemedih mata berulang kali, yang dikurung berjam-jam dalam lori polis dengan niat jahat, dijerkah, ditakut-takutkan untuk dirogol ketika berada di dalam lokap 3 hari 2 malam dan lelaki-lelaki bertubuh sasa dan bermuka bengis mendatangi pintu-pintu lokap kami….ada siapa tahu…ada siapa ambik tahu…ada siapa kisah….

Nah…sampaikan semua ini kepada para pejuang di sana…kepada adikku para Muslimat….kepada adikku para Pemuda….yang tidak mengenali kekanda-kekanda mereka sendiri dalam perjuangan…sehingga barangkali fitnah dan umpan musuh mudah melekat….atau apa sahaja….mereka tetap adik-adik kami dalam perjuangan…sekalipun mereka memilih tidak bertanya tetapi terus mengikut rentak yang direbanakan musuh…

Ekpresi kami yang dibiarkan kelaparan… ekpresi kami yang pernah dibiarkan hypo dalam tahanan sehingga tidak upaya bangun melangkah sehinggalah dua tiga orang sahabat datang melawat membawa air manis dan bertenaga……

Ekpresi kami yang dibiarkan tidur di atas simen yang sejuknya mencengkam ke tulang hitam….

Ekpresi kami yang ada ketikanya dibiarkan tidur di atas lantai simen…berbumbungkan langit dan berselimutkan embun dingin pagi…

Semua ini bukan cerita buku atau ceritera penglipurlara….tetapi kisah benar kami….

Nah…Regim UMNO yang membibitkan rasa benci dan marah kami….Regim Dzalim ini…tiada ungkapan yg benar-benar ana mahu laungkan melainkan “Mampus UMNO” pada ketika itu. UMNO – Pertubuhan Regim. Saya langsung tidak tujukan pada orang atau individu UMNO. Tapi Pertubuhan Dzalim itu….

Nah….sekadar ekpresi dari jiwa-jiwa kami yang masih sedang diadili dengan tuduhan dan saksi fitnah.

Kalau itu salah….dan menyebabkan ada yang terguris dan simpati kepada UMNO….maka apa lagi yang mampu saya kata…Cukuplah Allah dan Sahabat-Sahabat Perjuanganku yang mukhlis dalam ukhuwwah ini….

Tentu mereka mengerti….. MAAF JUA.

AIMAN ATHIRAH AL JUNDI
12 Januari 2012

 

sumber : http://dinturtle.blogspot.com/2012/01/kenapa-mereka-jadi-begini-artikel-penuh.html

 

Satu soalan sahaja : adakah ada suruhan Allah untuk mendoakan ‘mampos umno’ di dalam Al Quran dan Sunnah?

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s