MatKilauPenang: VIDEO @Zahid_Hamidi Dan 23 Ribu Jentera BN Jawab Usikan Pondan @RafiziRamli

VIDEO : @Zahid_Hamidi RASUAH PENGUNDI BAGAN DATOH , PATUTLAH MENANG……

zahid.jpg

Ini adalah gambar yang bakal dimainkan oleh Rafizi Anak Ikan kesayangan Anwar, MKP pun boleh buat benda macam nie cuma ubah saja logo tue.

Semakin lama semakin galak Rafizi nie menghentam DS Zahid Hamidi sampai benda yang tidak masuk akal dan tanpa bukti pun menjadi isu yang besar bagi mereka.

Nik+Aziz+Rasuah+1.jpg

Jika benar tunjukkan bukti duit serta beras yang telah diberikan oleh DS Zahid Hamidi seperti gambar Nik Aziz memberikan rasuah pada pengundi pada PRK sebelum ini

MKP pecaya lepas nie kalau DS Zahid Hamidi berhutang 20sen pada sesiapa sahaja pun pastinya bakal didedahkan oleh Razifi Jambu kesayangan Anwar nie.

Matlamat Rafizi adalah supaya DS Zahid Hamidi berhenti menghentam Keadilan serta menurut tuntutan BODOH mereka. Sama jugak modus operandi untuk menjatuhkan DS Sharizat Jalil yang dilancarkan oleh Razifi dan Zuraidah aka Mak Lampir.

Dakwaan Rafizi terhadap DS Zahid Hamidi pada hari ini adalah seperti berikut;

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi melanggar Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954 dengan membelanjakan melebihi jumlah yang ditetapkan, iaitu RM200,000 dalam kempennya menjelang pilihan raya umum ke-13, dakwa PKR.

Pengarah Strateginya Rafizi Ramli (kanan) berkata, seperti dalam video yang diedarkan di Internet, Zahid dikatakan mengedarkan RM100 dan 5kg beras kepada 24,000 orang di Bagan Datoh, yang jika dikira melebihi RM200,00

Tapi Rafizi bakal kantoi dengan dedahan video disiar sebelum pengundian 5 Mei 2013

Rasanya jelas bahawa 23 ribu itu adalah jentera BN yang ditemui oleh DS Zahid seorang demi seorang. Bukannya seperti didakwa memberikan RM100 dan 5kg beras kepada 24,000 orang.

Isu ini tidak lain kerana ingin menyekat ketegasan Menteri KDN yang telah berani mengambil tindakan tegas terhadap kesalahan pembangkang yang sudah lama melanggar Perlembagaan.

Video dibawah pulak adalah semasa kempen PRU-13, didalam ucapanya ada menyatakan DS Zahid ada memberikan beras.

MKP ayat sempoi : Jika kedua-dua video ini diEdit ucapan DS Zahid Hamidi akan memberi beras kepada pengundi serta angka yang telah disebut sudah pasti dapat mengelirukan. Sebelum depa edit bagi MKP dedahkan kebenaran dulu.

Cilok dari blog Mat Kilau Penang http://matkilaupenang.blogspot.com/2013/06/video-zahidhamidi-rasuah-pengundi-bagan.html

Sent from my iPad

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s