Zahid TPM Kena Serang Sebut Fakta Sebenar 6.6 Persen

1. Kecoh seantero alam internet bila tpm kita dah sebut angka sangat rendah berhubung keberkesanan tentera siber pro BN hanya 6.6% 

2. Ramai taiko fikir periuk nasi tender ali baba salin kulit fikir mereka mula diganggu Zahid tpm kerana laporan mereka kepada pihak boss BN mungkin sangat bagus.

3. Sekali tengok kajian universiti yang belum disebut Zahid tpm ini jika didedah pun belum tentu diterima puak yang sudah mula naik hantu dengan kenyataan Zahid.

4. Ada yang sebut balik kes Blue Army kes itu kes ini hingga menuduh Zahid tpm tidak mesra media sosial.

5. Mereka mungkin fikir Zahid boleh jumpa macam kawan mereka. Padahal tugas jadi orang no2 bukan senang dan masa sangat tegang.

6. Kalau ikut akal fikiran manusia memang jumlah tentera kita perang di internet semakin kurang. Lihat senarai blog boleh dikira dengan jari blog mana masih aktif.

7. Dulu memang betul ramai update rajin update selalu berlumba untuk update agar ranking alexa makin naik. Sekarang?

8. Dulu ramai yang sokong Tun M sokong BN. Lepas pecah jadi parti lain mereka sudah jadi pembangkang. Kira juga jentera tentera maya Muhyiddin Shafie Mukhriz dll berapa sudah pergi jadi puak pembangkang ?

9. Ada juga yang sudah meninggal dunia turut jadi punca gerakan kita makin kurang.

10. Dulu kita ada unit media baru kini sudah dibubar dan baru mula nak digerakkan kembali di bawah JITU.

11. Bila tentera maya melenting kenyataan Zahid Tpm mereka mungkin terlupa kenyataan Zahid bukan macam budak sekolah.

12. Dengan Ijazah Doktor Falsafah bidang komunikasi sudah tentu Zahid tpm bukan calang pemimpin mahu sebut sebarangan nombor atau kajian.

13. Masih lagi sekarang puak kita bergaduh sesama sendiri. Maka peratusan tenaga dan masa puak kita diguna untuk melemahkan sesama sendiri. Bila peratusan kita mahu naik dalam internet?

14. Zahid tpm sebut contoh India dan Amerika. Presiden guna media sosial walau Trump tidak digemari kerana kenyataan biadapnya namun persepsi rakyat sokong kepresidenan hingga berjaya jadi Presiden Amerika.

15. Baik kita pikior baliklah cerdik atau idak kita mahu balun Zahid tpm dengan berbagai alasan tidak cerdik.

16. Kadang kala kita rasa kita kuat dan tulisan kita seperti tidak ada apa-apa kesan tetapi perkataan burukkan orang terutama pemimpin akan kekal rekod dalam alam maya jadi bacaan orang hinggalah ia dipadam.

17. Jika baik maka pahala jawabnya. Jika buruk maka neraka kesudahan mereka. Naizubillah Min zalik

Udah udahlah yeop jangan buang masa balun Zahid tpm atau orang lain semata-mata nak cari reda manusia dan cari perhatian untuk mudah laluan jadi kaya banyak wang boleh belanja di mana-mana….

Zahid tidak pernah gagal memuji jasa cybertroperkita dalam ucapannya di PWTC tiap tahun jadi jangan tuduh Zahid lupa jasa kita berjuang alam maya…

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s